Dublin in de greep van Dracula

Ontspannen op terras in DublinDublin in de greep van Dracula

In de geboortestad van Bram Stoker, de geestelijk vader van Dracula, ontkom je niet aan mysterie. Het is zaterdagavond kwart over negen en het is donker in Dublin. Groepjes mensen staan giechelend te wachten voor het kantoor van Dublin Bus. Opeens staat de ‘Ghostbus’ voor ons en stappen we in. Durf jij mee te gaan?  

Het is donker in de bus, ik voel iets zachts langs mijn gezicht strelen als ik naar het bovendek van de dubbeldekker loop. Voor me zitten een moeder en een dochter beiden gehuld in een wolk van vanille parfum. Een dan begint de bus te rijden, de gordijnen zijn dicht we hebben geen idee waar we heen gaan. Onze chauffeur, ‘Francis darling’ rijdt op commando van een professionele acteur en verhalenverteller door de stad. Als we stoppen, mogen aan een zijde van de bus de gordijnen open, op de donkere muur priemt een lichtpunt. Een ronde plaquette vertelt ons dat Bram Stoker hier ooit woonde. 
2013-10-04 18.09.54

Tijdens de TBEX bloggers conferentie word ik opeens overvallen door Dracula

Rijden in het donker
Het is een bijzondere ervaring om in een donkere bus door de stad te rijden. We zitten onze verhalenverteller als het ware op de lip, we laten ons door hem en ‘Francis darling’ leiden. En dan staan we opeens bij een poort van een kerk, we lopen het binnenplein op en er gaat een deur voor ons open.

Een figuur gehuld in zwart, met puntmuts laat ons binnen we dalen de trappen af naar de crypte. Daar ontmoeten we onze verhalenverteller weer. Hij neemt ons, in ons hoofd, mee op reis. Van de crypte naar een begraafplaats en weer terug naar de bus waarin het nog steeds donker is.
Om de spanning er in te laten, onthul ik niet te veel details in mijn blog. Ik vond het een leuke ervaring om in de stad van Dracula deze tocht te maken. Ik ben ook blij dat ik voor de late tocht heb gekozen. Het is allemaal net wat spannender als het donker is!

Ghostbus tour ook te volgen op Facebook