Contact

Welkom op mijn reis- en kunstblog

reisblog Bauhaus_Original_vrouw-in-buisstoel-MArcel-Breuer-1926-foto-Roly-Teunissen

Original Bauhaus … Original Wilma Takes a Break

Een kijkje in mijn cultuurpaspoort

Via mijn reis- en kunstblog nodig ik je van harte uit om mee te gaan naar culturele uitstapjes zoals exposities, festivals en street-art verkenningen. Volg online mijn persoonlijke ervaringen met stedentrips, museumbezoek, gesprekken met kunstenaars en boekrecensies. 

Als ik op reis ga, zoek ik altijd naar een rode draad met kunst, cultuur en street art. Ik volg graag het spoor van een kunstenaar en zijn of haar werk. Met het schrijven over deze thema’s,  sluit de cirkel van mijn jeugddromen. Ik kijk terug op een leven verrijkt met reizen,  (kunst)geschiedenis en street-art.

reisblog Wilma-Lotta-en-Pas-de-deux-in-Berlijn-2015
Ontmoeting met beeldhouwer Lotta Blokker in het Käthe Kollwitz Museum Berlijn.

Vrouwelijke kunstenaars

Bij een expositie of in een museum, kijk ik altijd met extra belangstelling naar werk van vrouwelijke kunstenaars. Lang mochten zij niet mee doen in het zogenaamde publieke domein. Hun werk bleef steken in de categorie ‘penseelprinsessen’. Goed voor thuis, maar niet om officieel mee naar buiten te treden. Dat is in de vorige eeuw gelukkig veranderd. Toch hebben de vrouwelijke kunstenaars vaak nog een lange weg te gaan. Ik draag daar graag een steentje aan bij. In dit kader publiceer ik iedere maand een verhaal over de Kunstenares van de maand.

reisblog Berlijn is een ideale treinbestemming © Wilma Lankhorst
Naar Berlijn met de trein is dubbel genieten.


Ik geef je graag een kijkje in mijn levensloop. Op mijn twaalfde kreeg ik een weekend- en vakantiebaan op een reisbureau in de Achterhoek. Dit leek me leuker dan aardbeien plukken of caissière bij de buurtsuper. Hoe anders verliep mijn leven toen ik na mijn VWO-opleiding werd uitgeloot voor mijn favoriete studies geschiedenis en aardrijkskunde. Als alternatief meldde ik me uiteindelijk aan voor de reisbureauvakschool.

Beroepstoerist & kunstblogger

En zo kwam ik in Leiden terecht, de museumstad bij uitstek. Daar haalde ik mijn diploma’s om een eigen reisbureau te beginnen en mijn propedeuse voor de studie kunstgeschiedenis. Na Leiden kwam Breda. Daar heb ik aan de NHTV gestudeerd en later nog even gewerkt. Door nieuwe uitdagingen bij twee touringcarbedrijven kwam ik uiteindelijk in Nijmegen terecht, hier heb ik opnieuw wortel geschoten.

een eigen B&B

In Nijmegen, de oudste stad van ons land, heb ik samen met mijn partner van 1998 t/m 2019  B&B AnnA Deluxe geëxploiteerd.  Daarnaast was ik van 1990 t/m 2015, 25 jaar de trotse eigenaar van het communicatieadviesbureau Lankhorst Public Relations. Onze specialisatie was toerisme. Sinds het voorjaar van 2013 schrijf ik wekelijks op mijn reis- en kunstblog.

Sinds het najaar van 2019 woon ik met mijn partner weer in de mooie Achterhoek. Voor mij ‘back to the roots’. Sinds die tijd kies ik nog bewuster voor culturele uitstapjes buiten de Randstad. Het aanbod aan culturele parels in het noorden, oosten en zuiden van ons land is heel groot. Helaas vaak minder bekend en daar ligt dus een mooie uitdaging.

Reisblog Kunst op zee Quantum of the Seas Royal Caribbean Cruises © Wilma Lankhorst

Kunst op zee genieten bij de Quantum of the Seas.

Ik houd van uitdagingen en let op trends

Met een grote dosis leergierigheid gecombineerd met ogen-op-steeltjes en mijn mobiele telefoon (met camera) was ik in 2013 klaar een nieuw avontuur: als reis- en kunstblogger met mijn eigen blog! Kunst en culturen zijn de rode draden op mijn avonturen.  Heb je zin om mee te reizen en kunst- en cultuur te verkennen? Je bent van harte welkom!
Onder aan de home pagina van deze site, kun je in het paarse deel je emailadres invullen. Na je bevestiging krijg je een melding als er een nieuwe bijdrage verschijnt.

Stuur me je tips, vragen of suggesties op imaginewilma@gmail.com

Je kunt me ook volgen op Twitter, InstagramFacebook en op mijn YouTube-kanaal

reisblog Wilma Lankhorst museumblog blog header_Wilma_Bremerhaven op Seute Deerne
Bremerhaven is een verrassende stedentrip voor kunstliefhebbers.
Logo Sargasso Kunst op Zondag
Kunstredacteur bij Sargasso voor de serie Kunst op Zondag.

Sargasso-kunstredacteur  

Sinds het voorjaar van 2020 ben ik een van de vaste kunstredacteuren bij de website Sargasso. Iedere vierde zondag van de maand kun je daar mijn bijdrage lezen in de serie Kunst op Zondag. 

Op persbezoek in Museum de Fundatie – expositie CRUX 2020
Rosemin_Hendriks selfie Wilma Lankhorst in de trein terug na Could it be me
selfie in de trein na expositie Could it be me? ©Rosemin Hendriks in Museum MORE
Carlos Amorales portret Wilma in Stedelijk 2019
Persbezoek Stedelijk Amsterdam – The Factory van Carlos Amorales
Mechelen_welkom_selfie-Wilma
Het is inspirerend om steeds weer nieuwe steden te bezoeken.
Street-Art-Nijmegen-selfie-Wima-Lankhorst-locatie-Vasim
Het begin van mijn street art en graffiti avontuur bij Vasim in Nijmegen 2016