Bomen planten terwijl je slaapt in Berlijn

Ibis Berlijn plant bomen terwijl jij slaapt

Berlijn Ibis budget deelnemer van programma Planet 21 © Wilma Lankhorst
Ibis Hotel plant bomen terwijl jij slaapt

Weet jij hoe je bomen kunt planten terwijl je slaapt? Bij Ibis leggen ze dat haar fijn uit. De moeder van Ibis, Accor heeft naast zorg voor haar gasten en personeel, een wakend oog over onze planeet. Onze mooie aarde waarop we zo graag (en veel) reizen. Omdat ook in de toekomst te kunnen, is het handig dat we onze woon- en leefbol goed verzorgen en af en toe verwennen. Een optie is ‘planten voor de planeet’. Dat kan zelfs als je slaapt.

Goed matras en gezonde planeet

Als ik niet in een B&B of airbnb slaap, geef ik de voorkeur aan een hotel uit de Accor-groep. Ik waardeer het dat ‘moeder Accor’ een pact heeft gesloten met het ‘Plan Planet 21’. Terwijl ik heerlijk slaap op een goed matras, draag ik ook nog een concreet steentje bij aan het behoud van onze mooie planeet. Reizen met de trein in combinatie met slapen bij Accor maakt groen reizen voor mij tot een perfecte combinatie.

Ibis hotel Berlijn welkom je kamer verwacht je © Wilma Lankhorst
Als je stil bent, kun je je kussen horen roepen
Dimmen op de gang

Op de gang gaat het licht feller branden als je er loopt. Als er niemand is, staat de knop automatisch op dimstand. De elektriciteit in je kamer werkt alleen als je de sleutelkaart in de houder plaatst. Het toilet is voorzien van automatische bewegingslichten en heeft twee doorspoelstanden, de douchekop is van het waterbesparende type, zeep in dispensers en handdoeken met een verhaal. Op een deurhanger lees ik dat wanneer ik mijn handdoeken hergebruik en dat voor minimaal vijf stuks doe, er een boom wordt gepland. Accor doet mee aan het VN-campagne om 1 miljard bomen wereldwijd te planten. Thuis gebruik ik de handdoek ook vaker dan een keer, dus waarom niet op reis?

Ibis /Accor is deelnemers Planet 21 programma - duurzaam toerisme © Wilma Lankhorst
De 7 punten van Planet 21 bij Ibis
Planet 21 gaat verder

De zorg voor mens, milieu en bedrijf gaat bij Planet 21 verder dan enkel de zorg voor de gastenkamer. Er is veel dat we niet zien, maar bij de ingang wordt het allemaal uitgelegd. De zeven hoofdthema’s waaraan Accor meewerkt zijn gezondheid, natuur, CO2-uitstoot, innovatie, dichtbij huis, werkgelegenheid en de dialoog. Medewerkers, relaties en gasten werken zo samen aan een betere wereld. Aan dat laatste werk ik via dit blog graag mee. Want goed voor elkaar én onze planeet zorgen, vind ik ook een vorm van kunst.

De glimlach van Jennifer

En dan zit mijn verblijf er al weer op. Achter de receptie staat nu Jennifer, ze is Nederlandse. Het mooiste aan haar is haar stralende glimlach. Tijdens haar opleiding heeft ze vijf maanden stage gelopen in Hotel Ibis Budget aan de Kurfürstenstrasse in Berlijn. Nadat ze haar diploma had gehaald heeft ze ergens anders gewerkt. Maar toen dit hotel haar een baan aanbod, twijfelde ze geen moment. De prettige werkomgeving in combinatie met het Berlijn waren doorslaggevend. Haar glimlach werkt aanstekelijk en al lachend verlaat ik het hotel. Ooit was de slogan van de VVV Berlijn “Berlin tut gut” voor mij geldt dat na al die jaren nog steeds.

Ere wie ere toekomt

Misschien denk je nu, die Wilma is zeker door Accor getrakteerd op een kamer. Dat is niet zo. Ik betaal de overnachtingen zelf, net als de treinreis. Ik krijg vaak de vraag: Als ik duurzaam wil reizen, hoe kan ik dat dan doen? Bijvoorbeeld door bij Accor te slapen J Heel gemakkelijk, heel comfortabel en bovendien slaap je in een super comfortabel bed. Dat laatste is helaas lang niet altijd het geval bij de airbnbs.

Ibis hotel fietsverhuur of Call a bike © Wilma Lankhorst
Verken Berlijn eens met de fiets

Ibis budget Berlijn ligt in hartje stad bij de Zoo en het nieuwe winkelcentrum Bikini
Neem eens de trein als je naar Berlijn gaat en verken Berlijn per openbaar vervoer met de Berlin Welcome Card. of  trek er een dagje op uit met de een huurfiets. Ibis verhuurt fietsen voor € 10 per dag.

Meer weten over Planet 21? Kijk dan hier.
Be the change you wish to see (M. Gandhi)

© tekst en foto’s Wilma Lankhorst

Van Gogh a live met meer dan levensgrootte slaapkamer
Wordt wakker in Vincent’s slaapkamer in Berlijn

Tips voor de Berlijnse zomer van 2015

  1. Wil je Vincent van Gogh ontmoeten? Dat kan bij Van Gogh alive.
  2. De Berlijnse Muur in al haar facetten daagt je uit
  3. Beeldhouwster Lotta Blokker gaat in dialoog met Käthe Kollwitz
  4. 70 Bevrijding van Europa, bekijk het eens in het Alliiertenmuseum
Wilma Lankhorst en Lotta Blokker met haar werk Pas de deux in Berlijn 2015
Wilma samen met beeldhouwster Lotta Blokker in het Käthe Kollwitz Museum Berlijn