Tempelhof: Welke Bloem ben jij?

Kunstenaarsduo-Adelheid-en-Huub-Kortekas-omntwerrp-mensbloemen-Michelle_Bloemen.Tempelhof: Welke Bloem ben jij?

Tempelhof 2015: ‘Welke bloem ben jij?’,  is de titel van het nieuwste kunstproject van kunstenaarsduo Huub en Adelheid Kortekaas. In 2015 vieren ze hun 50-jarig huwelijk met een wereldwijd kunstproject: Which Flower are you? Welke Bloem ben jij? 99.999 MensBloemen worden over de wereld verspreid. Jij kunt mee doen!

Tempelhof-poort-bij-entree-©-Wilma-Lankhorst.jpg
Opendag De Tempelhof juni 2015 ©Wilma Lankhorst

De Tempelhof, het levenswerk van het kunstenaarsechtpaar is tijdelijk open gesteld voor bezoek. Alle weekeinden in juni 2015 en de eerste week weekeinden van juli 2015 ben je van harte welkom in De Tempelhof in Winssen aan de Waal.

De Tempelhof van Huub en Adelheid Kortekaas foto Wilma Lankhorst
Zo ga je aan tafel in het paradijs…! © Huub en Adelheid Kortekaas

Tempelhof-engelen-bestaan-©Wilma-Lanhorst-2015

Overal om je heen zie je engelen en MensBloemen in De Tempelhof. In de hal gaan we links af door de leeskamer en de gang naar het atelier. Hier zien we “The Unifying Acres’ 9 borden met elk 99 zaailingen. Nummer 100 werd en wordt geschonken aan een wereldbekende inspirators zoals Michael Gorbatsjov,  Nelson Mandela en Oprah Winfrey.

Tempelhof-Unifying-Acre-veld-van-de-sterke-vrouwen-©Wilma-Lanhorst-   Tempelhof-Unifying-Acre-Martin-©Wilma-Lanhorst-2015

Het is heel bijzonder om je eigen zaailing terug te zien na drie jaar 🙂

Tempelhof-Huub-en-Adelheid-Kortekaas-Anima-Mundi1

De rechters van de tijd, Anima Mundi voor het atelier in De Tempelhof © Huub en Adelheid Kortekaas

Het atelier geeft toegang tot de prachtige tuin. Onze blik wordt direct naar Anima Mundi getrokken. Kortekaas vertelt: ‘De beleving van de Tempels en Zetels maakt de ziel van de wereld zichtbaar. Hier groeit het concept Anima Mundi, de verbeelding van de Quantum sprong van een nieuw Mens- en Wereldbeeld’.

Winssem-Spirituele-tuin-Kortekaas-fragment-©Wilma-Lankhorst-2015.Het tweede grote leef-woon- en kunstproject van Huub en Adelheid Kortekaas begon in 1978 met de bouw van De Essenhof, hun voormalige huis in Winssen. Hier is het grote project “De spirituele tuin’ uitgevoerd. In 2012 hebben we de echte Spirituele Tuin bezocht. Dat was een adembenemende ervaring. Nu zien we hier een miniatuur opstelling en we koesteren mooie herinneringen.

Tempelhof tuin-met-rozen-ontwerp-Adelheid-Kortekaas-©wilma-Lankhorst.De creativiteit en het talent van de groene vingers van Adelheid zie je terug in de omvangrijke tuin van De Tempelhof. Wij zijn er op het eerste open weekend (7 juni 2015) en door het mooie weer is het nog relatief stil in de tuin. Extra genieten dus.

Zicht-op-Tempelhof-vanuit-de-Apocalys-©-Wilma-Lankhorst-2015Op onze vraag ‘waarom de buxus en heggen zo verbrand zijn’, vertelt Huub ons dat de tuinman helaas een verkeerde meststof heeft gebruikt waardoor veel groen is verbrand. Als ik daarna opmerk ‘aj daar moet je toch vreselijk van balen’, zegt de wijze man ‘dit soort dingen gebeuren. Je kunt er niets aan veranderen. Vergeet het en ga door met leven”.

Tempelhof Welke bloem ben jij?
Welke bloem ben jij?

Voor het jubileumproject “Which flower are you?” zijn 99.999 MensBloemen gedrukt. Bloemen als stickers en voorzien van elf talen. Huub en Adelheid Kortekaas nodigen ons allemaal uit me deze MensBloemen te zaaien, te sturen en te stickeren om zo samen een mooiere wereld te scheppen. Je kunt de Mensbloemen hier downloaden en zelf verspreiden. Of maak foto’s en verspreid ze via Facebook en Instagram met #AHK2015.

Tempelhof Huub-en-Adelheid-Kortekaas1De Tempelhof in Winssen aan de Waal is in 2015 zes weekeinden exclusief geopend: alle weekenden van juni en de eerste twee van juli 2015. De entree bedraagt € 5 p.p.

Sneak preview met twee korte video clips: Wonen in De Tempelhof en de kunstproject De Apocalyps.

© tekst en foto's Wilma Lankhorst
 Gebruik foto's met dank aan Huub en Adelheid Kortekaas