Kennismaking Quantum of the Seas

Quantum of the Seas

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kunst in de lift ©Wilma Lankhorst

WOW wat een schoonheid

Waar begin je met een verhaal als je als één van de eerste gasten drie dagen aan boord bent geweest van de Quantum of the Seas? Dit is het nieuwste cruiseschip ter wereld dat 31 oktober jl. in Southampton werd geïntroduceerd. Mijn hoofd zit nog zo vol indrukken dat ik niet weet waar ik moet beginnen. Dan eerst de foto’s bekijken … ajj 941 foto’s en nog tientallen videoclips!! Mooie herinneringen stromen mijn hoofd weer in. Laat ik beginnen met een lijstje van de top 5 dingen die me het meest zijn opgevallen. Dan beschrijf ik later, in aparte verhalen, meer over alle innovaties aan boord van de Quantum of the Seas. Laat je verrassen…

Wilma hut Qa-welkom in the toekomst
De toekomst begint hier ©Wilma Lankhorst

Quantum of the Seas Smart check in met iPad Royal caribbean Cruises
Online check in, in 7 minuten is alles geregeld ©Wilma Lankhorst

Nr. 1: Online check in

Enkele weken voor vertrek kreeg ik een mail van de rederij met het verzoek alvast online in te checken. Dit type mail heb ik wel vaker ontvangen, maar dit verzoek gaat verder dan het intypen van naam, paspoort en betaalgegevens. Ik moet ook een foto uploaden, een exemplaar ter vervanging van de foto die normaal aan boord wordt gemaakt bij aankomst. Net als voor je paspoort moet dit een duidelijk, herkenbare foto zijn, zonder hoed of franje en goed in de camera kijken. Het systeem geeft een waarschuwing bij twijfel. Als ik in terminal van de haven van Southampton aankom, zie ik geen in check balies. In plaats daarvan allemaal dames en heren met een iPad. In minder dan zeven minuten is de hele registratie afgrond en sta ik aan boord. Daar kan de cruiseterminal in Rotterdam nog wat van leren.

Qa_16_North star en dek 15 low res
North Star op dek 16 © Wilma Lankhorst

Nr. 2 North Star

Als je aankomt rijden, zie je het direct een glazen oog, zoals in de Londen Eye, op het hoogste dek van het schip. Dit is de North Star en ik heb er zeven minuten in mogen zweven. Totaal geen last van mijn hoogtevrees. Alleen maar genieten van een weids uitzicht. Normaal duurt de rit langer, maar tijdens dit kennismakingsweekend wil het team zo veel mogelijk gasten laten genieten van deze attractie. En het allerleukste is misschien wel dat de North Star gratis is als je mee vaart op de Quantum of the Seas.

Quantum of the Seas Smart innovations de Bionac Bar Royal Caribbean Cruises
Bionic Bar dek 5 ©Wilma Lankhorst

Nr. 3 Bionic Bar

‘Shaken, not stirred’ is dé bekende uitspaak van James Bond als hij zijn martini bestelt. Bond zou zeker verrast staan kijken naar de handeling van deze barmannen. Op dek 5 vind je de Bionic Bar. Twee robotarmen die je persoonlijke order graag mixen tot een onvergetelijk drankje. In de avonduren draait een DJ naast de Bionic Bar zijn plaatjes en is het net of de bionische armen mee dansen op dit ritme.

Quantum of the Seas Loungd Two-70 dek 5
Two 70 – heerlijke lounge overdag ©Wilma Lankhorst

Nr. 4 Two 70

La Via (de weg) op dek 5 leidt je naar café, restaurant en theater ‘Two 70’. Overdag een prachtige lounge en ’s avonds een coole club. ’s Morgens drink je er een heerlijke cappuccino, ’s middags geniet je hier van de lunch. Daarna trek je je terug in de leeshoek met een goed boek. Als jij geniet van het avondeten wordt deze ruimte omgebouwd tot theater. Ik zag hier de show ‘Star Water’ en kwam echt ogen te kort. Na de voorstelling wordt Two 70 uiteindelijk een club, je danst er met de sterren op het virtuele achterdek.

Quantum of the Seas  Loung _Two-70 Star Water Show-2
Two 70 – 20 uur Show Time ©Wilma Lankhorst
Quantum of the Seas show in Lounge 2 70
Two 70 – Show Star Water ©Wilma Lankhorst

Nr. 5 botsauto’s op zee

Werd ik op de Oasis en de Allure of the Seas verrast door de draaimolen. Hier denk ik weer terug aan mijn kinderjaren in SeaPlex. Ik ben net op tijd om in te stappen voor een ritje in de eerste botsauto’s op zee. De karretjes rijden op batterijen, niet echt hard, wel super leuk. De snelheid is ideaal om foto’s en videoclips te maken. Zonder dit bewijsmateriaal geloven ze je thuis echt niet.

Botsauto's op zee bumper cars at see Quantum of the Seas
De eerste botsauto’s op zee – SeaPlex ©Wilma Lankhorst

Na de drie daagse kennismaking in het Engelse Southampton is de Quantum of the Seas nu vertrokken voor haar reis naar New York. Daar wordt ze gedoopt door de Amerikaanse actrice en zangeres Kristin Chenoweth. Op 18 november a.s. start ze met haar cruiseprogramma. Eerst een korte driedaagse kennismaking vanuit Cape Liberty (New Jersey) en vanaf 23 november met het volledige achtdaagse vaarschema naar de Bahamas (vanaf Cape Liberty via Port Canaveral, naar Nassau, het privé eiland CocoCay terug naar Cape Liberty. Meer weten … kijk hier