THE ROLLING STONES – UNZIPPED

vooraankondiging
The Rolling Stones© foto The Rolling Stones Archive
The Stones komen dat najaar weer naar ons land © foto The Rolling Stones Archive.

Rock & Roll in Groningen

Dit najaar wordt het weer Rock & Roll in Groningen. Het Groninger Museum opent met de The Rolling Stones – Unzipped de Europese primeur van de tentoonstelling van èn over deze wereldberoemde rockband. Schrijf de data maar vast in je agenda: 14 november 2020 tot en met 28 februari 2021. Vanaf oktober 2020 kun je hier je Stones-ticket alvast online reserveren

The Rolling Stones © foto The Rolling Stones Archive
Historische opname The Rolling Stones © foto The Rolling Stones Archive

Europese primeur voor Groningen

Na Londen, de Verenigde Staten en Azië gaat The Rolling Stones Unzipped expositie op tournee door Europa. De Europese primeur is voor Groningen. In een nieuw tentoonstellingsontwerp voor de Europese fans laat de show The Rolling StonesUnzipped ons straks ruim 400 originele objecten zien uit de privé verzamelingen van deze beroemde rockers. 

The Rolling Stones nu © foto Steve Klein
De bandleden nu © foto Steve Klein – The Rolling Stones Archive

Wat krijg je straks te zien?

Naast een keuze uit hun omvangrijke collectie instrumenten, ontdek je podiumontwerpen van hun bekende tours, er zijn zeldzame audiofragmenten en er is uniek videomateriaal. Daarnaast kun je straks door hun persoonlijke dagboeken struinen en postermateriaal bekijken. Er albumcovers en natuurlijk iconische kostuums. Tot slot kun je een kijkje nemen in hun studio én het bescheiden verblijf in Edith Grove in Londen.

Wordt verwacht

The Rolling Stones – Unzipped 
14 november 2020 – 28 februari 2021
Groninger Museum

Groninger Museum, ontwerp van de Italiaanse architect Mondo Mendini © Erik en Petra Hesmerg (2014)
Het Groninger Museum is eenontwerp van de Italiaanse architect Mondo Mendini © foto Erik en Petra Hesmerg (2014) archief Groninger Museum.

Update openingsbeleid

Al alles naar wens verloopt, we voldoende afstand houden en de verspreiding van het coronavirus beter onder de duim krijgen, gaat het Groninger Museum op 1 juni 2020 weer open. Kijk hier voor de meest recente details

Enkele van de belangrijkste nieuwe bezoekmaatregelen na 1 juni 2020:

    • Tickets kunnen straks alleen nog online worden gekocht en voor bepaald tijdslot; 
    • Er komen vaste routes die je moet volgen in het museum; 
    • De openingsdata en -tijden blijven onder voorbehoud van de ontwikkelingen rond COVID-19. Het museum houdt zich aan de landelijke richtlijnen vanuit het RIVM en de Museumvereniging;
    • In de winter 2020-2021 worden de openingstijden verruimd, zodat meer bezoekers deze Rolling Stones tentoonstelling kunnen bekijken.
@ tekst Wilma Lankhorst
@ gebruik van de afbeeldingen met dank aan het Groninger Museum, fotograaf Steve Klein en The Rolling Stone Archive.

Lees ook

Deze expositie past perfect in de traditie van het Groninger Museum met tentoonstelling rondom internationale muziekiconen. 

David Bowie is (Groningen winter 2015-2016).