Cruisen met Allure of the Seas

Allure of the Seas in Fort Lauderdale_MG_7494

Toen ik een uitnodiging kreeg om mee te varen op het grootste cruiseschip ter wereld, Allure of the Seas, heb ik de uitnodiging met beide handen aangegrepen. Ik prijs me gelukkig dat ik in de afgelopen 25 jaar op meer dan vijftien cruiseschepen van een vakantie mocht genieten. Ik was al eens aan boord van de tweelingzus van de Allure of the Seas, de Oasis of the Seas. De omvang van het schip, de shows, de sfeer en de zeven buurtjes hebben een onuitwisbare indruk bij me achtergelaten. Dit en nog meer mag ik nog eens dunnetjes over doen. Ga je mee op ontdekkingsreis?

Allure-check-in

Liggende Eiffeltoren

Als ik haar in de haven van Fort Lauderdale zie liggen, wordt pas duidelijk hoe groot deze dame is. Ze wordt omgeven door cruiseschepen van andere rederijen die nu opeens kleine speeltjes aan de kade lijken. De Allure of the Seas is 362 meter lang, dat kun je vergelijken met een liggende Eiffeltoren. Oké, daar gaan we dan, de check is afgerond en ik ben in het bezit van mijn ‘cruise pass’ hiermee kan ik al mijn betalingen aan boord regelen, ‘my personal flexible friend’.

Allure_Central_Park.web

Binnenste buiten hut

Vanaf dek zes is de achterkant van het schip weer open waardoor er een nieuw soort hut is ontstaan. Ik noem dit type voor het gemak een binnenste-buiten hut. Dat wil zeggen dat ik geen zeezicht heb omdat ik in een binnen hut slaap. Maar mijn binnen hut heeft wel een balkon, ik heb echt daglicht! Dat komt omdat de achterkant van het schip deels open is waardoor de normale blinde muur van een binnen hut hier is vervangen door een glazen schuifpui met balkon. Ik kijk vanaf mijn balkon uit op Central Park en zie schuin achter me toch nog de zee.

Allure_Vitality

Je eigen buurtje

Wat een vakantie aan boord van de Allure of the Seas voor mij bijzonder maakt, is de aanwezigheid van zeven unieke buurtjes. Op de Boardwalk draai ik rondjes op een houten paard in  een echte draaimolen. Hier heb ik Mexicaans gegeten in Rita’s Cantina en later nog eens een hamburger gescoord bij Johnny Rockets. De Royal Promenade is het kloppende winkelhart aan boord. Hier zie ik een echte old timer, die blijkt van de eigenaar van de rederij te zijn (hij had thuis geen plaats meer voor zijn speeltje). In de ‘Rising Tide Bar’ drinken we een drankje op niveau. We stappen later gewoon een dek hoger uit en vervolgen onze verkenning. De beste ontspanning ervaar ik bij ‘Vitality at Sea’. Naast een ruim aanbod aan beauty en wellness opties, lees ik heel wat af in een dekstoel en ga ik regelmatig lunchen in het Vitality Café.

Allure-Wilma_Britto

Ontmoeting met kunstenaar Romero Britto

Central Park ligt heerlijk in de zon in de open lucht. Ik zie bomen en bankjes én Britto Gallery. Romero Britto is een Braziliaanse neo-pop kunstenaar die in Miami woont en werkt. Hij gebruikt bijna alle kleuren van de regenboog in zijn schilderijen en sculpturen. Ik heb geluk want op mijn cruise is de kunstenaar zelf ook aanwezig, dat vraagt natuurlijk om een fotomoment. Als herinnering koop ik kleurrijke harten voor mijn lief thuis.

Allure-of-the-Seas_Zipline

De zzz…zip-liner

Ik dacht dat ik het nooit zou durven, maar de Zipliner is niet meer uit mijn gedachten te slaan. Daarom ga ik op mijn derde cruisedag toch maar in de rij staan. Om me heen zie ik surfers op de FlowRiders en voor me wordt het steeds stiller in de rij. Dan mag ik het podium betreden en word ik in een tuigje gehesen. Nog even en dan gaat het gebeuren. Mijn fans staan verder op klaar met de camera. Ik kijk strak voor me uit, bang dat mijn hoogtevrees me parten gaat spelen. En dan laat ik los, ik zweef en het gaat snel, steeds sneller. Het is een geweldige ervaring en voor ik het weet, ben ik aan het einde van de ziplijn. Wow, dit is top!

wilma_allurfe_fiona
Ontmoeting met prinses Fiona

Nog even naar Broadway
Ik heb ooit in het Beatrix Theater in Utrecht de musical Chicago gezien. Ik laat me nog een keer verleiden om deze show te bekijken. Nijmegen zou jaloers zijn op de faciliteiten en de uitstraling van het Amber Theater aan boord van de Allure of the Seas. De cast straalt en zet een geweldige show neer die Broadway waardig is. Dat vind ik nu zo leuk aan een cruise, het is er allemaal en het vaart met je mee naar de volgende haven waar je weer een ander avontuur wacht. De Allure of the Seas is een bestemming op zichzelf. Voor mij was het een bestemming met een bijzondere allure.

© tekst Wilma Lankhorst
fotocredits: 
foto 1 - Allure of the Seas in Fort Lauderdale  en 
foto 6 Zipliner - met dank aan AMCA-Royal Caribbean International. 
Alle andere foto's © Wilma Lankhorst

Allure_CentralPark_R Allure_CentralPark_L