Contact

Welkom op mijn kunstblog

Bauhaus_Original_vrouw-in-buisstoel-MArcel-Breuer-1926-foto-Roly-Teunissen

Original Bauhaus … Original Wilma Takes a Break

Een kijkje in mijn cultuurpaspoort

Via mijn museumblog nodig ik je van harte uit om virtueel mee te gaan naar culturele uitstapjes zoals exposities, museumbezoek en culturele festivals. Ik deel mijn mooiste uitstapjes & boekrecensies met je, zeker als de verhalen zich afspelen in een interessante stad/regio en we het spoor goed kunnen volgen.

Kunst, cultuur, museumbezoek, street art en dit alles in een context. Met het schrijven over deze thema’s,  sluit de cirkel van mijn jeugddromen. Ik kijk terug op een leven verrijkt met (kunst)geschiedenis, street-art én reizen.

Museumblog Wilma-Lotta-en-Pas-de-deux-in-Berlijn-2015
Ontmoeting met Lotta Blokker in Berlijn

Vrouwelijke kunstenaars

Bij een expositie of in een museum, kijk ik altijd met extra belangstelling naar werk van vrouwelijke kunstenaars. Lang mochten zij niet mee doen in het zogenaamde publieke domein. Hun werk steken in de categorie ‘penseelprinsessen’. Goed voor thuis, maar niet om officieel mee naar buiten te treden. Dat is in de vorige eeuw gelukkig veranderd. Toch hebben de vrouwelijke kunstenaars vaak nog een lange weg te gaan. Ik help daar graag een stapje bij. In dit kader publiceer ik iedere maand een verhaal over de Kunstenares van de maand.

Berlijn is een ideale treinbestemming © Wilma Lankhorst
Reizen met de trein is dubbel genieten.

Ik geef je graag een kijkje in mijn levensloop. Op mijn twaalfde kreeg ik een weekend- en vakantiebaan op een reisbureau in de Achterhoek. Dit leek me leuker dan aardbeien plukken of caissière bij de buurtsuper. Hoe anders verliep mijn leven toen ik na mijn VWO-opleiding werd uitgeloot voor mijn favoriete studies geschiedenis en aardrijkskunde. Als alternatief meldde ik me uiteindelijk aan voor de reisbureauvakschool.

Beroepstoerist & kunstlogger

En zo kwam ik in Leiden terecht, de museumstad bij uitstek. Daar haalde ik mijn diploma’s om een eigen reisbureau te beginnen en mijn propedeuse voor de studie kunstgeschiedenis. Na Leiden kwam Breda. Daar heb ik aan de NHTV gestudeerd en later nog even gewerkt. Door nieuwe uitdagingen bij twee touringcarbedrijven kwam ik uiteindelijk in Nijmegen terecht, hier heb ik opnieuw wortel geschoten.
In Nijmegen, de oudste stad van ons land, was ik samen met mijn partner van 1998 t/m 2019 eigenaar van B&B AnnA Deluxe.  Daarnaast was ik 25 jaar de trotse eigenaar van het communicatieadviesbureau Lankhorst Public Relations. Onze specialisatie was toerisme.
Vanaf het voorjaar van 2013 schrijf ik wekelijks op mijn kunstblog.
Sinds het najaar van 2019 woon ik met mijn partner weer in de mooie Achterhoek. 

Museumblog Kunst op zee Quantum of the Seas Royal Caribbean Cruises © Wilma Lankhorst

Kunst op zee genieten bij de Quantum of the Seas

Ik houd van uitdagingen en let op trends

Met een grote dosis leergierigheid gecombineerd met ‘ogen op steeltjes’ en mijn mobiele telefoon (met camera) en dit alles gelardeerd met een gezonde portie nieuwsgierigheid was ik in 2013 klaar een nieuw avontuur: als cultuurblogger met mijn eigen blog! Zin om mee te reizen en cultuur te verkennen? Je bent van harte welkom!

Stuur me je tips, vragen of suggesties op imaginewilma@gmail.com

Je kunt me ook volgen op Twitter @imaginewilma
Of op Facebook

Wilma Lankhorst museumblog blog header_Wilma_Bremerhaven op Seute Deerne

Logo Sargasso Kunst op Zondag
Gastredacteur bij Sargasso voor de serie Kunst op Zondag.

Sargasso-kunstredacteur  

Sinds het voorjaar van 2020 ben ik een van de vaste kunstredacteuren bij de website Sargasso. Iedere vierde zondag van de maand kun je daar mijn bijdrage lezen in de serie Kunst op Zondag. 

Op persbezoek in Museum de Fundatie – expositie CRUX 2020
Rosemin_Hendriks selfie Wilma Lankhorst in de trein terug na Could it be me
selfie in de trein na expositie Could it be me? ©Rosemin Hendriks in Museum MORE
Carlos Amorales portret Wilma in Stedelijk 2019
Persbezoek Stedelijk Amsterdam – The Factory van Carlos Amorales
Mechelen_welkom_selfie-Wilma
Het is inspirerend om steeds weer nieuwe steden te bezoeken.
Street-Art-Nijmegen-selfie-Wima-Lankhorst-locatie-Vasim
Het begin van mijn street art en graffiti avontuur bij Vasim in Nijmegen 2016