Contact

Welkom op mijn museumblog

Een kijkje in mijn paspoort

Wilma Lankhorst Nederlandse reisblogger uit Nijmegen blogt over reizen en kunst
Hallo ik ben Wilma Lankhorst en “I love blogging”

Ga je mee op reis?

Via mijn museumblog nodig ik van harte uit om virtueel mee te gaan op culturele uitstapjes zoals exposities, musea, culturele festivals. Ik deel mijn mooiste momenten & boeken met je, zeker als de verhalen zich afspelen in een interessante stad/regio en we het spoor goed kunnen volgen.
Kunst, cultuur, museumbeozek en literatuur alles in een context. Met te schrijven over deze drie thema’s,  sluit de cirkel van mijn jeugddromen. Geschiedenis & aardrijkskunde studeren om later les te geven, is nu een leven verrijkt met (kunst)geschiedenis, literatuur én reizen.

Museumblog Wilma-Lotta-en-Pas-de-deux-in-Berlijn-2015
Ontmoeting met Lotta Blokker in Berlijn

Vrouwelijke kunstenaars

Als ik een expositie of museum bezoek, kijk ik altijd met extra belangstelling naar werk van vrouwelijke kunstenaars. Lang mochten zij niet mee doen in het zogenaamde publieke domein en bleef hun werk steken in de categorie ‘penseelprinsessen’. Goed voor thuis, maar niet om officieel mee naar buiten te treden. Dat is in de vorige eeuw gelukkig veranderd, toch hebben de vrouwelijke kunstenaars vaak nog een lange weg te gaan. Ik helpdaar graag een stapje bij. In dit kader publiceer ik iedere maand een verhaal over de Kunstenares van de maand.

Berlijn is een ideale treinbestemming © Wilma Lankhorst
Reizen met de trein is genieten.

Leuk je te ontmoeten!

Ik geef je graag een kijkje in mijn levensloop. Op mijn twaalfde kreeg ik een weekend- en vakantiebaan op een reisbureau in de Achterhoek. Dit leek me leuker dan aardbeien plukken of caissière bij de buurtsuper. Hoe anders verliep mijn leven toen ik na mijn VWO-opleiding werd uitgeloot voor mijn favoriete studies geschiedenis en aardrijkskunde. Als alternatief meldde ik me uiteindelijk aan voor de reisbureauvakschool.

Beroepstoerist

En zo kwam ik in Leiden terecht, de museumstad bij uitstek. Daar haalde ik mijn diploma’s om een eigen reisbureau te beginnen en mijn propedeuse voor de studie kunstgeschiedenis. Na Leiden kwam Breda. Daar heb ik aan de NHTV gestudeerd en later nog even gewerkt. Door nieuwe uitdagingen bij twee touringcarbedrijven kwam ik uiteindelijk in Nijmegen terecht, hier heb ik wortel geschoten.
In Nijmegen, de oudste stad van ons land, run ik samen met mijn partner sinds 1998 AnnA B&B Deluxe. Hier begroeten én ontmoeten we bijna de hele wereld. Daarnaast heb ik 25 jaar een communicatieadviesbureau met als specialisatie toerisme geleid. Sinds 2013 schrijf ik naast de B&B reisblogs. Als ik mijn beroep nu een naam moet geven, dan noem ik mezelf graag een beroepstoerist.

Museumblog Kunst op zee Quantum of the Seas Royal Caribbean Cruises © Wilma Lankhorst
Kunst op zee genieten bij de Quantum of the Seas

Ik houd van uitdagingen en let op trends

Met een grote dosis leergierigheid gecombineerd met ogen op steeltjes, als hulpmiddel een Olympus spiegelreflexcamera en dit alles gelardeerd met een gezonde portie nieuwsgierigheid was ik in 2013 klaar een nieuw avontuur: mijn eigen reisblog! Zin om mee te reizen? Je bent van harte welkom!

Stuur me je tips, vragen of suggesties op imaginewilma@gmail.com

Je kunt me ook volgen op Twitter @imaginewilma
Of op Facebook

Wilma Lankhorst museumblog blog header_Wilma_Bremerhaven op Seute Deerne