Naar Saint Helena met de trein

Fishing boat in Jamesbay2 Jamestown-from-the-sea_150-De kortste route naar het Saint Helena (Jamestown), het eiland dat eenzaam in het hart van de Atlantische oceaan ligt, is tijdelijk per trein. Voor het eerst in de geschiedenis neemt dit eiland deel aan de Vakantiebeurs. Om nu naar Saint Helena af te reizen moet je nog een lange omweg maken omdat het vliegveld pas in 2016 open gaat. Nu duurt de bootreis met de HMS Saint Helena vanaf het Zuid-Afrikaanse Kaapstad nog vijf dagen. Daarom ga ik in januari met de trein naar Saint Helena.

Paint-pallet_150dpi Green-mountains_150-dpi

Eilandliefhebber
Ik ben een echte eilandenliefhebber. Geboren in de Achterhoek ben ik opgegroeid met weilanden, akkers en bossen. Als vakantiebestemming kies ik graag voor een ander landschap, een eiland is mijn ideaal. Een stukje land waar ik met de boot naar toe ga en dat ik het liefst te voet verken, soms aangevuld met een lokale busverbinding. Op de boot voel ik de werkstress langzaam wegebben en met iedere zeemijl neemt mijn vakantiegevoel toe. Ik heb al menig eiland bezocht maar op Saint Helena was ik nog nooit. Ik ruik nu een kans omdat dit eiland voor het eerst een plekje heeft op de Vakantiebeurs

tree-ferns_150dpi Longwood-House_150dpiIn het hart van de Atlantische Oceaan
Het eiland ligt in het hart van de Atlantische Oceaan vlak onder de evenaar. Het ligt hemelsbreed tussen zuidelijk Afrika en Brazilië. Op de archipel wonen 4.300 mensen en die noemen zichzelf de Saints. Saint Helena is een klein eiland met een oppervlakte van 120 vierkante kilometer. Het eiland is in 1502 door de Portugezen ontdekt, daarna namen wij de scepter een tijdje over tot dat de Engelsen ons verdreven. Vandaag de dag is het nog steeds een van overzeese gebieden van het Britse Koninkrijk. Het eiland wordt geregeerd door een Eilandraad, niet te verwarren met de ‘Expeditie Robinson eilandraad’, met aan het hoofd een Gouverneur. Op dit moment bezoeken gemiddeld twintig landgenoten per jaar deze vakantiebestemming. Ik wil graag meer weten en ga daarom straks lekker met de trein naar Saint Helena.

Reisblogs vertellen meer…
Ik kan op dit moment nog maar weinig informatie over deze vakantiebestemming vinden. Ik kan het eiland online verkennen via de site van het verkeersbureau. Maar ik ben benieuwd naar meer persoonlijke reiservaringen. Gelukkig zijn er al enkele (Engelstalige) blogs die me verder kunnen helpen. zoals Gillian’s blog   en het blog  op de site van het verkeersbureau.

Met korting naar de Vakantiebeurs als je online je kaartje bestelt
Als je online in de voorverkoop een entreekaartje bestelt, betaal je via deze post € 11,50
(€ 3,50 korting). Deze korting geldt voor alle aankopen t/m 14 januari 2014.
Voor gezinnen is er een Familiekaart voor € 19 en wie met de trein naar Utrecht komt kan via spoordeelwinkel  voor € 29 een speciaal combiticket kopen. Met dit kaartje kun je naar de beurs en reis je 2e klas vanaf elk station in Nederland naar Utrecht.

Meer weten over de #Vakantiebeurs? volg #vb14 of @TravelbloggerNL

View-of-Prosperous_150dpi RMS-in-harbour_150dpi

De foto’s in deze post zijn van ©Marc Lavaud www.marclavaud.com