De vlag hangt uit in Brittains B&B

BB_voorzijde_st-72 DSCN9869Als ik uit de trein wil stappen in Forest Gate, pakt een jonge man zonder te vragen mijn koffer op en zet die op het verlaagde perron. Als ik even later voor een hoge trap sta, komt dezelfde man naar me toe en draagt de 16 kilo vrolijk naar boven. Ik ben blij verrast met dit onverwachte welkom in East Londen. Buiten raatt het spitsverkeer vanuit allerlei straten bij de vijfsprong langs het station. Ik heb geen idee welke kant ik op moet. Ik houd een taxi aan laat naar 59 Claremont Road brengen. Bij aankomst in de B&B is mijn kamerdeur versierd met de Union Jack en de Nederlandse vlag en een welkom in twee talen (zie foto rechts). Ik heb vaker in een B&B geslapen, maar zo’n welkom is nieuw voor me. Leuk!

DSCN0277Slapen in East London
Omdat gastvrouw Doro er niet is, neemt echtgenoot John de honneurs waar. John zet een grote mok thee voor me. Daarna laat John me het hele huis zien, inclusief de slaapkamers van hun kinderen. Zo ontmoet ik David en Sarah die druk in de weer zijn met hun huiswerk. Samen met mijn vriendin en collega Roly heb ik deze week een ruime driepersoonskamer met werktafel. Er is aan veel gedacht zoals een spiegel voor de dagelijkse make-up en enkele adaptors in het stekkerblok. Dat laatste is heel handig én attent. We delen een badkamer met andere gasten. We komen er snel achter dat de familie zelf ook gebruik maakt van deze badkamer. Dat wordt dus plannen in de ochtendspits.

We hebben voor een B&B in deze wijk gekozen omdat we naar een beurs gaan en graag relatief dicht bij het beursgebouw (Excel) willen slapen. Claremont Road is een rustige straat, als het geen Guy Fawkes is. Tijdens Guy Fawkes knettert heel Engeland van het vuurwerk.
Via buslijn 25 en 86 zijn we in tien minuten bij Stratford en het grote luxe winkelcentrum Westfield. Dit kennen we nog van ons vorige bezoek aan Londen, tijdens de Olympische Spelen in augustus 2012. Op het dak van de parkeergarage van Westfield stond tijdens de Paralympics het ‘Holland House’. Een van onze favoriete plekken in die week.

English breakfast
Er is bijna geen ontkomen aan bij Doro moet je ‘English breakfast’ eten. De andere gast in de B&B (een Engelsman) zit ’s morgen intens te genieten van het zeer uitgebreide ontbijt met gebakken eieren, aardappelen, ‘weggies’, witte bonen in tomaten saus, worstjes en hamlappen. Wij doen de eerste dag een dappere poging en vragen dan of onze hostin voor ons een kleiner ontbijt wil maken. Een ei is prima, de rest is ons te zwaar. Dat verzoek wordt op de vierde dag ingewilligd. Iedere dag als ik de deur van onze kamer open doe, slaat de geur van gebakken eieren me in mijn gezicht. Speciaal voor de Nederlandse gasten heeft onze gastvrouw kaas en pindakaas gekocht. Op haar beurt begrijpt zij niet hoe wij ’s morgens kaas op ons boord kunnen eten.

A cup of tea
Iedere dag als we thuis komen van de beurs krijgen we ‘a cup of tea’. Een mooi rust moment. Daarna maken we plannen voor het avondeten. Het aanbod in en om Westfield is ruim. We hebben o.a. pasta gegeten bij Jamie Oliver en een heerlijke salade met humus en brood in een ‘food corner’ van Westfield.

Jamie Westfield buiten

 

BB-voorzijde_72-dpiOnze B&B in het kort
Ruime, super schone kamer met diverse extra’s zoals tafelspiegel, adaptors en gratis WiFi. Uitgebreid Engels ontbijt, Gedeelde badkamer met andere gasten én de familieleden! Rustige straat, op 5 minuten lopen van de bussen.
Wij betaalden £ 25 ( € 27,80 ) p.p. per nacht.