Vier de Liefde in Nijmegen

Vier de liefde

Vier de liefde arrangement met AnnA B&B Deluxe, Chocoweb en Huub en Adelheid Kortekaas © Wilma Lankhorst
‘Vier de Liefde’ arrangement in AnnA B&B Deluxe Nijmegen

Even weg uit de stress van alle dag, even tijd voor elkaar. Tijd om de liefde te vieren.
Dat doen we met bloemen, engelen en de puurheid van chocolade. Wat hebben engelen en chocolade nu met elkaar gemeen? Op het eerste gezicht zou je zeggen: niets. Ontdek het vanaf 5 juni tot en met 13 juli 2015 in Nijmegen. Vijf weken lang biedt AnnA B&B Deluxe [ link] samen met Chocoweb en kunstproject De Tempelhof een uniek arrangement om de liefde te vieren.

In de film ‘Chocolat’ staat chocolade symbool voor de verleiding. We volgen de jonge moeder Vianne Rocher die met haar dochter Anouk aankomt in het fictieve Franse dorpje Lansquenet-sous-Tannes. Daar opent zij de kleine chocolaterie ‘La Céleste Praline’. Viannes chocolade verandert door haar magie het leven van de dorpelingen.

Toasted Coconut chocolade van Chocoweb, onderdeel van arrangement in AnnA B&B Deluxe Nijmegen
Chocolade doet iets bijzonders met mensen © Chcoweb Madécasse

Een bezoek als vrijwilliger aan Madegascar en de kennismaking met de chocolade boeren veranderde het leven van op oprichters van Madécasse. Zij inspireerden op hun beurt het team van Chocoweb in ons land. Ook in dit proces is de chocolade de katalysator om een verandering te creëren voor de mensen in Madagaskar en hen een eerlijker waardering voor hun werk te bieden.

De Tempelhof van kunstenaarsechtpaar Huub en Adelheid Kortekaas in Winssen aan de Waal © Wilma Lankhorst
De Tempelhof het levenskunstwerk van Huub en Adelheid Kortekaas © W:

Dichterbij huis verandert een bezoek aan De Tempelhof ook iets aan je leven. De Tempelhof is een van de levenskunstwerken van het echtpaar Huub & Adelheid Kortekaas. In de 50 jaar dat zij liefdevol samenzijn, hebben ze onder andere vele engelen ontworpen. Uit hun creatieve breinen ontsproten vredesymbolen, Anima Mundi, talrijke alfabetten en het wereldomvattende project ‘the unifying field’ waarin de zaailing de hoofdrol speelt. Steeds leggen ze nieuwe verbindingen met hun werk. Ter gelegenheid van hun 50 jaar samenleven hebben zij een wereldwijd zaaiproject van 99.999 MensBloemen ontwikkeld. Dit en nog veel meer kun je allemaal zien en beleven in Se Tempelhof , tijdens de weekenden in juni en de eerste 2 weekeinden van juli in 2015.

AnnA B&B  Deluxe in Nijmegen thema kamer Peace Room met privé sauna
Romantisch slapen in AnnA B&B Deluxe in Nijmegen

Romantisch slapen

Alle ingrediënten komen bij elkaar in AnnA B&B Deluxe  in Nijmegen. Dit is de passie van Martin & Wilma, sinds 1998 hebben zij een Bed & Breakfast. Hier verwelkomen ze veel nationale en internationale gasten. Hun motto is ‘een (h)eerlijk verblijf. Het ontbijt is samengesteld uit een scala aan streekproducten, met zelf gebakken brood en zelf gemaakte confituren. Voor iedere gast wordt bij het ontbijt een vers glas vruchtensap geperst. Pure verwennerij in een sfeervol jaren dertig huis met grote stadstuin, een oase van rust in de oudste stad van Nederland.

De Tempelhof van kunstenaars Huub en Adelheid Kortekaas is onderdeel van het arrangement 'Vier de liefde'
‘Vier de liefde’ mee in De Tempelhof in Wissen aan de Waal © WL

Arrangement Vier de Liefde

Het ‘Vier de liefde arrangement ’omvat twee overnachtingen (op basis van een twee persoons-kamer), koffie of thee bij aankomst met een chocolade verrassing van Chocoweb, twee maal ontbijt, een heerlijke plak Madécasse chocolade (75 gram) en tijdens de speciale weekeinden gratis toegang tot De Tempelhof in Winssen.
Het arrangement is exclusief te boeken van 5 juni tot en met 13 juli 2015).
De Tempelhof is in die periode uitsluitend tijdens de weekeinden geopend.

Tempelhof Huub en Adelheid Kortekaas Anima Mundi
Anima Mundi een van de vele kunstprojecten van Huub en Adelheid Kortekaas © WL

De Tempelhof  in Winssen is het levenswerk van Adelheid & Huub Kortekaas. Het is een totaal-kunstwerk, waarbij de verbeelding van het spanningsveld tussen natuur en cultuur, economie en spiritualiteit, Oosters en Westers denken, tussen individu en maatschappij vorm heeft gekregen. Het echtpaar woont en werkt in de Tempelhof. Soms gaan de deuren open om publiek te ontvangen in hun serene leefomgeving.

Chocoweb Fair for life  is de grote passie van Daan, Jan-Paul, Norbert en Marijke. Ze zijn liefhebbers van het pure spul. In 2009 zijn ze gestart met hun activiteiten. Eerlijke en pure handel zijn hun kernwaarden. Met hun bedrijf vormen zij de schakel tussen de chocoladeboeren in o.a. Madagaskar, topchocolatiers en al hun relaties. Samen vormen ze de familie van genieters.
Voor het arrangement ‘vier de liefde’ hebben wij (Martin & Wilma van Anna B&B), uit het ruime aanbod gekozen voor de pure chocolade uit Madagaskar, Madécasse. Afrika produceert 65% van de wereld chocoladeproductie. De bevolking deelt minder dan 1% in de totale opbrengst. Om deze verdeling te verbeteren heeft Chocoweb zich aangesloten bij ‘Fair to life’ en dit past uitstekend bij onze insteek van een (h)eerlijk verblijf.
Even meekijken in Madagaskar? Dat kan hier. Geniet!

Nijmegen is een prima suggestie voor stedentrip of korte vakantie © Wilma Lankhorst
laat je verrassen door Nijmegen

In Nijmegen verkoopt Chocoweb de chocoladerepen via Paul & Emma, de Chocoladeverkopers . Deze twee jonge ondernemers hebben een chocolade webshop zodat je thuis vanaf de bank het pure goedje kunt (na)bestellen. Hun motto is puur geproduceerd, puur vervoerd en puur van smaak. Ze liggen ook in een van de leukste winkels van Nijmegen ‘Ieder z’n vak’ aan de Lange Hezelstraat.

99.999 MensBloemen kunstproject van Huub en Adelheid Kortekaas © WL
Met het project 99.999 Mensbloemen vieren Huub en Adelheid Kortekaas hun 50 jarig jubileum.

© tekst en foto’s Wilma Lankhorst