Tom Dumoulin helm voor hoogste bieder

speciale veiling voor Special Olympics

Giro 2016 Nijmegen Hoedenontwerp actie Cappello foto Cappello
Tom Dumoulin signeerde fiets hoed Marianne Jongkind tijdens Giro 2016

Tom Dumoulin helm
voor hoogste bieder

Wat heeft de Giro d’Italia 2016 met haute couture te maken? In Nijmegen ligt het antwoord op deze vraag. Tom Dumoulin signeerde vóór de etappestart van de Giro d‘Italia 2016 in Nijmegen een unieke fietshelm. Het ontwerp is van Marianne Jongkind op initiatief van Cappello. Deze haute couture hoed wordt nu geveild. De hoogste bieder mag op 1 juli a.s. het openingsschot lossen tijdens de wielerwedstrijd van de Special Olympics Nationale Spelen 2016 in Nijmegen.

videoverslag 2e dag Giro d'Italia - finish in Nijmegen


Giro 2016 Nijmegen team Cappello op de Grote Markt van Zomerhoofdstad Nederland
Damesteam van hoedenspeciaalzaak Cappello op Grote Markt Nijmegen

Giro in Nijmegen

Begin mei kleurde ons mooie Nijmegen een weekend helemaal roze. In het kader van een finish en etappe start haalden de inwoners van de Oudste stad van Nederland hun mooiste roze goed uit de kast. Verschillende ondernemers bedachten een ludieke actie waaronder hoedenspeciaalzaak Cappello. Eigenaresse Truus Stuiver nodigde zes hoedenontwerpers uit om een feestelijke bijdrage te leveren aan de start van de tweede etappe van de Giro. Toen wij die zondagochtend door de stad liepen zagen we zes wielrensters met prachtige hoeden. Even later hebben ze Tom Dumoulin ontmoet. Dat weekend ‘onze man’ in roze. Hij signeerde de opvallende creatie van Marianne Jongkind. En deze helm wordt nu geveild. De opbrengst is voor de Special Olympics.

Giro 2016 Nijmegen Tom Dumoulin signeert speciale Giro Hoed van Marianne Jongkind - Cappello
Tom Dumoulin in roze trui signeert de speciale Giro Helm Cappello

Veiling voor Special Olympics 2016

Op 1, 2 en 3 juli a.s. klopt het sportieve hart van Nijmegen weer een slag sneller. In dat weekend zijn Nijmegen, Wijchen en Groesbeek samen de drie gaststeden van de Special Olympics Nationale Spelen 2016 (SONS). Dit is het grootste landelijke sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. Hoe mooi is dat?!
Deze nationale editie van de spelen begint op 1 juli met een openingsceremonie in het Goffertstadion. De hoogste bieder van de door Tom Dumoulin gesigneerde hoed mag hier het startschot geven voor de wielerwedstrijd. Op 2 en 3 juli worden op verschillende locaties in Nijmegen, Wijchen en Groesbeek wedstrijden gehouden in maar liefst 18 takken van sport. Ruim 3200 sporters uit het hele land laten dat weekend zien waarvoor zij als zo lang trainen. Hoe mooi is dat?! Het motto van de Special Olympics is: Je wint als je meedoet! Op deze site vind je alle informatie.

Giro 2016 team Cappello met haute couture hoeden © Truus Stuiver foto Wilma Lankhorst
Team Cappello met in het midden in wit Truus Stuiver – Giro 2016
Hoedje af voor Cappello

Hoedenspeciaalzaak Cappello aan de Houtstraat in Nijmegen is een begrip in hoedenland. Op de Derde Dinsdag van September draagt menig Kamerlid een hoofddeksel uit deze Nijmeegse winkel. Als we gasten in onze B&B in Nijmegen hebben die graag winkelen, staat deze zaak altijd op ons lijstje met tips. Wij kennen eigenaresse Truus Stuiver als een onderneemster met een warm hart voor de Nijmeegse zaak. Allerlei evenementen grijpt zij aan om speciale hoeden of tassen te laten ontwerpen. Zo ook voor de Giro d’Italia. Met een gesigneerd exemplaar van Tom Dumoulin krijgt deze creatieve actie nog een mooi vervolg. Een veilig met als inzet een donatie voor de Special Olympics Nationale Spelen 2016. Op dit moment staat de teller op € 2000. Er is nog volop ruimte voor meer. Bieden kan alléén schriftelijk via info@cappello.nl Voor meer details kun je met Cappello bellen 024-3229282.

Laten we samen genieten van een sportieve zomer!

Slapen in B&B St. Anna aan de St. Annastraat 208 in Nijmegen

© tekst Wilma Lankhorst

© foto’s met dank aan Cappello in Nijmegen