Nederlanders zijn dol op België

Dat onze landgenoten gek zijn op België blijkt uit het feit dat onze zuiderburen al jaren op de derde plaats staan van de lijst van meest populaire vakantielanden. Ook op de komende Vakantiebeurs laten de Belgen graag van zich horen.

Dinant_Adolphe_Sax-®OPT-J.P

Adolphe Sax, die 200 jaar geleden de saxofoon uitvond wordt dit jaar feestelijk herdacht. Sax werd op 6 november 1814 geboren in Dinant. De stad eert hem met het Huis van Mijnheer Sax.
Dit belevingscentrum ligt op de plaats waar Adolphe Sax is geboren (Rue Sax nr. 37). Als je Rue Sax in loopt, herken je de plek direct want Sax zit in brons gegoten op een bankje voor zijn huis op je te wachten.
Via de
website  kun je alvast de juiste toon te pakken krijgen door een virtuele toer te maken waarbij je het swingende geluid van vijf verschillende saxofoons kunt beluisteren.


Van 25 oktober tot 8 november 2014 wordt  in Dinant de zesde editie van de Internationale Wedstrijd Adolphe Sax gehouden.
Meer weten of mee doen? Klik hier

Het Huis van Mijnheer Sax, Rue Sax, 37 5500 Dinant
Het hele jaar open, 7 dagen op 7, van 9 tot 19uur en gratis toegankelijk

Brussel_Sax200_afficheIn het Brusselse Muziekinstrumentenmuseum (MiM) wordt op 8 februari a.s. de tentoonstelling Sax 200 geopend. Het MiM is ondergebracht is een prachtig art nouveaugebouw van de voormalige Old Engeland winkels aan de Hofberg 22 in Brussel. Dit museum bezit een van de grootste verzamelingen muziekinstrumenten in de wereld. De vierde verdieping wordt ontruimt om er bijna een jaar lang Adolphe Sax en zijn saxofoon te eren. De samenstellers beloven de bezoekers dat zij in deze tentoonstelling niet alleen alles – maar dan ook álles – zullen leren over de saxofoon, en andere uitvindingen (saxhoorns, saxotromba’s) van Sax. Daarnaast is er oog voor zijn zakelijke perikelen, zijn bewogen privé leven en zijn medische instrumenten.

VB_logo_SAX200_
Brusselse
Muziekinstrumentenmuseum (MiM)
Tickets (expo Sax incl. bezoek MiM) €12 – €9 – €2 zijn sinds dinsdag 7 januari 2014 online in de voorverkoop.

U vindt de Belgische stand in hal 11, stand nummer D022
Smulpapen let op
Bezoekers worden in de stand regelmatig verrast met Belgische lekkernijen.

Met korting naar de Vakantiebeurs als je online je kaartje bestelt
Als je online in de voorverkoop een entreekaartje bestelt, betaal je via deze post € 11,50
(€ 3,50 korting). Deze korting geldt voor alle aankopen t/m 14 januari 2014.
Voor gezinnen is er een Familiekaart voor € 19 en wie met de trein naar Utrecht komt kan via spoordeelwinkel  voor € 29 een speciaal combiticket kopen. Met dit kaartje kun je naar de beurs en reis je 2e klas vanaf elk station in Nederland naar Utrecht.
Meer weten over de #Vakantiebeurs? volg #vb14 of @TravelbloggerNL