Contact

Een kijkje in mijn paspoort

Wilma Lankhorst Nederlandse reisblogger uit Nijmegen blogt over reizen en kunst
Hallo ik ben Wilma Lankhorst en “I love blogging”

Ga je mee op reis?

Ik neem je graag mee op culturele uitstapjes zoals exposities, musea, culturele festivals. Ik deel mijn mooiste momenten & boeken met je, zeker als de verhalen zich afspelen in een interessante stad/regio en we het spoor goed kunnen volgen.
Kunst, cultuur en literatuur alles in een context. Met te schrijven over deze drie thema’s,  sluit de cirkel van mijn jeugddromen. Geschiedenis & aardrijkskunde studeren om later les te geven, is nu een leven verrijkt met (kunst)geschiedenis, literatuur én reizen.

Berlijn is een ideale treinbestemming © Wilma Lankhorst
Reizen met de trein is genieten.
Leuk je te ontmoeten!

Ik geef je graag een kijkje in mijn levensloop. Op mijn twaalfde kreeg ik een weekend- en vakantiebaan op een reisbureau in de Achterhoek. Dit leek me leuker dan aardbeien plukken of caissière bij de buurtsuper. Hoe anders verliep mijn leven toen ik na mijn VWO-opleiding werd uitgeloot voor mijn favoriete studies geschiedenis en aardrijkskunde. Als alternatief meldde ik me uiteindelijk aan voor de reisbureauvakschool.

Beroepstoerist

En zo kwam ik in Leiden terecht, de museumstad bij uitstek. Daar haalde ik mijn diploma’s om een eigen reisbureau te beginnen en mijn propedeuse voor de studie kunstgeschiedenis. Na Leiden kwam Breda. Daar heb ik aan de NHTV gestudeerd en later nog even gewerkt. Door nieuwe uitdagingen bij twee touringcarbedrijven kwam ik uiteindelijk in Nijmegen terecht, hier heb ik wortel geschoten.
In Nijmegen, de oudste stad van ons land, run ik samen met mijn partner sinds 1998 AnnA B&B Deluxe. Hier begroeten én ontmoeten we bijna de hele wereld. Daarnaast heb ik 25 jaar een communicatieadviesbureau met als specialisatie toerisme geleid. Sinds 2013 schrijf ik naast de B&B reisblogs. Als ik mijn beroep nu een naam moet geven, dan noem ik mezelf graag een beroepstoerist.

Kunst op zee Quantum of the Seas Royal Caribbean Cruises © Wilma Lankhorst
Kunst op zee genieten bij de Quantum of the Seas
Ik houd van uitdagingen en let op trends

Met een grote dosis leergierigheid gecombineerd met ogen op steeltjes, als hulpmiddel een Olympus spiegelreflexcamera en dit alles gelardeerd met een gezonde portie nieuwsgierigheid was ik in 2013 klaar een nieuw avontuur: mijn eigen reisblog! Zin om mee te reizen? Je bent van harte welkom!

Stuur me je tips, vragen of suggesties op imaginewilma@gmail.com

Je kunt me ook volgen op Twitter @imaginewilma
Of op Facebook.com/Wilmatakesabreak/

blog header_Wilma_Bremerhaven op Seute Deerne

 • anne baak

  Wilma,

  Eindelijk deze site eens doorgespit. Geweldig. Ik wil met de Eurostar naar Londen en in Lille stoppen dat kan vast ook?
  Ik zal meer kijken. Groet van Anne

  P.s. natuurlijk moet ik ook naar Baak!!!!!!

 • Hi Wilma ! Nice to meet you over in Newcastle at the weekend when you visited the Cycle Hub (www.thecyclehub.org). Hope you had a fun time

  Andrew

  • Wilma

   Dear Andrew, I really enjoyed the cycle tour. I was extreme happy with the TREK e-bike. Great service. Posts will follow. Enjoy yr day.

 • Hoi Wilma,
  Wat een mooie blog heb je. Ik geniet ervan het af en toe te lezen. Dit weekend ben ik op de valreep met mijn zus naar Leiden gegaan om door “mijn stad” te slenteren. Zo mooi tentoongesteld, we kregen echt een beetje het gevoel hoe het moet zijn om daar echt te lopen. Voor nu hebben we ademloos gekeken naar de vele mooie voorwerpen en beelden. Als kunstenares vind ik het heel inspirerend dat 2000 jaar geleden ergens in een stad in een woestijn mensen mooie kunst maakten….het is ons mensen meegegeven…
  Mijn zus en ik gaan plannen maken om mijn droom daar naartoe te gaan waar te maken. Natuurlijk heeft zij bij bijna elk bord een foto van mij gemaakt. Heerlijk gelachen hebben wij daarmee… Petra and beyond…
  De tentoonstelling over de Titanic is ook zeker een aanbevelingswaardige tip…René en ik hebben in 2003 met de kinderen deze zelfde tentoonstelling gezien…we maken er binnenkort een familiedag van…
  Ik stuur je graag foto’s hiervan. Dat krijg je op jullie mailadres van de B&B..
  Wilma succes met je blog en ik hoop er nog meer inspiratie door op te doen, groetjes van Petra en ook van René.

  • Wilma

   Dag Petra, dank voor je enthousiaste reactie. Leuk om online weer verbonden te zijn.Fijn om te lezen dat je ook zo genoten hebt van de expositie ‘Petra’ in Leiden. Ik kijk uit naar je foto’s. Hartelijke groet uit de Oudste stad van Nederland.

 • Miranda

  Hallo Wilma,
  Prachtig verslag met schitterende foto’s over het rozenfestival in Lottum!
  Complimenten!
  Groetjes, Miranda

  • Wilma

   Beste Miranda, dank voor je reactie. Het was echt een feest om er bij te mogen zijn. Ik ga de rozenroute nog eens fietsen als overbrugging van de twee jaar wachtttijd 😉

 • Peter Janssen

  leuk stukje over de wandeling van gisteren.
  Groeten,
  Peter Janssen

  • Wilma

   Dank je Peter, we wensen het Gilde vele wandelaars toe. Hartelijke groet Wilma

 • Sabina van Rees

  Goededag Wilma,

  Mijn naam is Sabina van Rees en ik schrijf u namens Muchosol.

  Ik heb uw blog gelezen op de site Wilmatakesabreak. De website ziet er erg creatief en professioneel uit! De post over ´Nordend Frankfurt verkennen met locals´ spreekt me heel erg aan en de foto´s zijn geweldig.

  We hebben een reisblog, http://www.reizigersblog.nl/, waarin we het geweldig zouden vinden als u een bericht hierop zou kunnen plaatsen. U kunt ons een bericht over Duitsland zenden, over interessante en nieuwschierige ervaringen die plaatsvinden op die plek. Dat zouden onze lezers geweldig vinden! Bovendien kunt u een link naar uw site doen, zodat mensen ook uw blog gaan lezen. Wat vindt u van dit idee? Wij kunnen u een ander soortgelijkachtig artikel sturen over een bestemming en op die manier kunnen we informatie met elkaar delen.

  We hebben ook een affiliate programma, en wanneer u zich inschrijft en wij krijgen een booking door de link die u heeft geplaatst in een artikel of een Muchosol banner die u heeft staan op uw site, krijgt u een commissie op van 4 procent van de gemaakte reservering. Hierbij wil ik vermelden dat het programma volledig gratis is en het voordelig is voor u om een samenwerking aan te gaan met ons. Voor meer informatie of vragen kunt u onze website bezoeken: http://www.muchosol.nl/geaffilieerden.html.

  Ik hoop dat u de ideeën interessant vindt! Voor vragen kunt u mij mailen op marketing@muchosol.nl.

  Met vriendelijke groet,

  Sabina van Rees
  Muchosol

 • amanda

  Hoi Wilma,

  Ik houd al een tijdje je blog bij en ik vind het een erg leuke website.
  Ik werk voor een fietstour bedrijf genaamd Baja Bikes, we bieden tours aan in verschillende steden, waaronder in Frankfurt. Ik vroeg me af of je het een leuk idee zou vinden om jouw lezers een kortingscode aan te bieden waarmee jouw lezers een korting kunnen krijgen op fietstours in Frankfurt.

  Het is ook mogelijk om affiliate partner te worden van Baja Bikes. Je ontvangt dan een tracking URL waardoor je met jouw website kan verdienen aan de tours die via jouw site geboekt worden. Voor een voorbeeldje, zie: http://www.rome-nu.nl/tips/15897-fietstours-en-wandeltours-door-rome.html

  Ik hoor graag van je of je dit een leuk idee vindt.

  Met vriendelijke groet,
  Amanda Schellius

 • Wilma

  Beste Armin, dank voor je mail. Ik heb geen belangstelling voor het voorstel.

 • Everdien Breken

  Hoi Wilma. super leuk filmpje op YouTube over HedenHaags!

  Groet, Everdien Breken